Taping

Taping_Rosmalen

Taping Concept

Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Behandelmogelijkheden

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

-  slappe spieren op spanning brengen;
- gespannen spieren rust geven;
- gespannen spieren rust geven;
- gewrichten beschermen;pijn dempen;
- ontstekingen reduceren;
- lichaamshouding corrigeren;
- lymfeoedeem verminderen.

Chizari Acupunctuur Rosmalen || 073 – 521 99 59